Hol használhatjuk az U2F kulcsot a mindennapokban?

Hol használhatjuk az U2F kulcsot a mindennapokban?

Ízelítő az aktuális lehetőségekből:

Illetve minden olyan szolgáltatásnál, amelyek egyes fenti azonosítási szolgáltatásoknál létrehozott fiókot elfogadnak a regisztráció/bejelentkezés során.

Pl. A packager.io oldal megbízik a GitHub azonosítási szolgáltatásában, ezért elfogadja a GitHub fiókot is bejelentkezéskor. Így nem kell több felhasználói név/jelszó (+U2F) fiókot létrehozni, elég csak a GitHub-nál egyet. Mivel a GitHub több tényezős azonosítást használ az U2F eszközünk révén, ezáltal a packager.io szolgáltatásait is csak a GitHub két tényezős azonosítása után tudjuk elérni.

Ugyanez igaz a Google-re is: ha a Google fiókunk biztonsági beállításainál engedélyezzük a több tényezős (2FA) azonosítást, és a fiókhoz hozzárendelünk egy U2F eszközt, akkor bármely olyan weboldalnál, ahol a Google fiókunkkal bejelentkezhetünk elértük, hogy csak erős azonosítás révén tudjunk belépni.

Csak azáltal, hogy pl. a Google fióknál használjuk az U2F kulcsunkat, fenti lehetőségek miatt megsokszorozható azoknak a weblapoknak/szolgáltatásoknak a száma, ahol az U2F protokoll által nyújtott kényelem, és megerősített biztonságú bejelentkezési/azonosítási lehetőség elérhetővé válik, a nélkül, hogy magának a kérdéses weboldalnak ezt közvetlenül támogatnia kellene.

A további felhasználási lehetőségekről következő posztunkban fogunk röviden írni.